Gezonde recepten op het internet

Gezonde recepten

Gezonde recepten

De groente wordt kort gekookt, dus de vitaminen blijven behouden. Het fruit wordt gewassen en wordt vers opgediend. Zorg voor verse en frisse groente en fruit. Ga indien mogelijk naar de speciaalzaak, voor een betere smaak en een verser product. Koop alleen wat je nodig hebt en eet dat dezelfde dag op. Hoe verser hoe beter en hoe lekkerder. Dit geldt vooral voor groente en fruit.
Maar dit geldt ook voor brood en vooral stokbrood: de warme bakker is daar het juiste adres voor. Snijd het stokbrood ook liever zelf. Natuurlijk is het handig als de bakker dat doet in de snijmachine, maar dan moet je het meteen gebruiken, stokbrood wordt snel minder lekker als je het lang laat liggen vooral als het al gesneden is. Ook verse jus d’orange of ander vers geperst sap is gezond, heerlijk en een eerlijke drank. Laat ook deze drank na het persen niet lang staan, of bewaar de vruchtensappen op een koele plaats. Vooral verse aardbeien zijn het lekkerste als ze na het wassen meteen worden gegeten.

Recepten op internet

Gezonde recepten zijn zeker ook te vinden op het internet, maar je zult er ongetwijfeld ook enkele in je hoofd bewaren. Schrijf ze eens op en deel ze met anderen, wellicht gaan meerdere mensen dit dan doen en zo krijg je steeds meer variatie om te koken, bakken of braden. De een heeft wellicht leuke weetjes om minder gezonde producten te vervangen door gezonde producten. Een ander heeft oplossingen voor moeilijk etende kinderen, of voor alles eters. Weet iemand een vervanging voor bepaalde producten waar je allergisch voor bent? Samen weten mensen veel, maar als je het niet met elkaar deelt komen de tips niet verder.

Snel lekker en ideaal

Gezonde recepten is een ideaal beeld voor elke opvoeder. Maar het bewijs is er dat het echt zo kan zijn. Heb je wellicht een grote tuin waarvan een gedeelte een moestuin, of een kruidentuin is? Of een balkon waarop je kruiden hebt gezaaid? Het is erg leuk voor jezelf, maar ook als je kinderen hebt om daar werk en gebruik van te maken in je keuken. Kruiden zijn erg mooie producten en gemakkelijk te zaaien en op te laten groeien tot ze gebruiksklaar zijn. Noem bijvoorbeeld bieslook, een gemakkelijke plant, heerlijk in bijvoorbeeld salade.

Tuinkers, leuk voor de kinderen omdat ze zo snel groeit en selderij heerlijk in de soep. Aardbeien uit eigen tuin, vers fruit dat niet te versmaden is, heerlijk in de yoghurt en vol vitaminen. Heb je toevallig fruitbomen, maak een heerlijke fruitsalade met de mooie zomerkoninkjes. Het is zo gemaakt, gezond en lekker verantwoord snoepen. Zulke gezonde recepten en toch lekker snel, kunnen kinderen zelf maken. Laat ze jou eens verwennen met een lekkere fruitsalade. Jong geleerd is oud gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *