Ideeën met betrekking tot gezond ontbijten

Ideeën met betrekking tot gezond ontbijten

Gezond ontbijtenStudies en onderzoeken hebben aangetoond dat kinderen die de gewoonte hebben om een ontbijt te eten beter presteren op school en gezondere eetgewoonten hebben.

De dag beginnen met een ontbijt bevorderd een gezonde groei en zal ook zeker de schoolprestaties maximaliseren.

Het ontbijt is maar al te vaak het slachtoffer van een druk ochtend ritueel. Hoewel je wellicht geneigd bent om het ontbijt over te slaan, kunt je je ochtend routine vereenvoudigen door deze 8 tips voor kinderen en volwassenen te volgen:

1. Laat je kinderen hun huiswerk na school afmaken en pak hun tassen voor school de avond ervoor.

2. Maak een keuze over de kleding die je kinderen naar school zullen dragen voordat je naar bed gaat en zoek alle verloren schoenen bij elkaar voor de volgende dag.

3. Sta ‘s morgens 15 minuten eerder op.

4. Geen computergames of televisie in de ochtend.

5. Zorg dat er gezonde voeding klaar staat. Het bespaard je veel moeite als je samen met je kids het ontbijt uitzoekt en rekening houdt met hun persoonlijke voorkeuren.

6. Zet bijvoorbeeld de muesli al de avond tevoren op tafel.
Voor jongere kinderen kun je een plastic zak met een ritssluiting vullen met hun portie en daar dan in de ochtend de melk bij voegen.

7. Sta je kinderen eventueel toe om de microwave oven te gebruiken. Dit omdat bijvoorbeeld verschillende soorten pap, havermout, griesmeel, op deze manier in minder dan 5 minuten bereid kunnen worden.

8. Als het echt niet anders kan kun je je kinderen in de auto of op de weg naar school laten eten.

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die je voor het ontbijt kunt gebruiken. De restjes van het avondmaal kun je benutten als het geschikt voedsel is en voldoende. Een typisch ontbijt omvat brood, jam, boter, melk, thee en koffie en een paar andere dingen zoals hagelslag, vlokken, pindakaas en ontbijtkoek. Het zal alles bij elkaar maar een paar minuten van je tijd in beslag nemen om dit alles op de eettafel klaar te zetten.

De volgende keer dat ‘s morgens weer te weinig tijd hebt, bedenk dan dat je op het punt staat om zo ongeveer de belangrijkste maaltijd van de dag over te slaan. Als je de bovenstaande tips volgt, zul je zien dat je genoeg tijd hebt voor het ontbijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *